top of page

Testa Mensomaten!

Bli en del av mensrevolutionen!

Vill du testa utan att binda (pun intended) upp dig? Ja men visst kan du det!​

Beställ våra färdigpackade Mensomater, fyllda med mensskydd, och ställ ut på era toaletter. Vill du fylla på dem själv går det alldeles utmärkt, och vill du kanske hellre ha en påfyllning skickad till dig månadsvis väljer du en prenumeration. 

Mensomaten är en liten låda i ek, som passar in fint i de flesta miljöer. Den går att fästa på vägg eller ställa på en lämplig yta i anslutning till toaletterna. Den är enkel att själv fylla på - de flesta av våra kunder har påfyllning av mensskydd i samma rutin som påfyllning av tolettpapper, tvål och pappershanddukar. 

Beställ Mensomaten Fri!

Klicka på länken för att lägga en engångsbeställning, det vi kallar Mensomaten Fri: en fullpackad låda med endast bindor, bindor och tamponger eller endast tamponger. Du väljer! 

Mensomaten Fri Binda innehåller 60 bindor i olika storlekar.

350 kr

Mensomaten Fri Tampong innehåller 100 tamponger i olika storlekar.

350 kr

Mensomaten Fri Blandad innehåller 30 bindor och 50 tamponger i olika storlekar.

350 kr

 

Vanligen väljer du lika många Mensomaten som det finns toaletter i lokalerna.

 

 

 

 

 

Så här gör du:

Ta reda på hur många toaletter som ska utrustas med Mensomaten, och gör en ungefärlig uppskattning kring hur många personer i menstruerande ålder (ca 13-55 år) som vistas i lokalerna under en dag.

Fyll i formuläret som du når via knappen nedan, så återkommer vi med en beräkning som är anpassad efter just dina behov. Självklart åtar du dig ingenting när du skickar in formuläret, utan kan i lugn och ro ta ett beslut!

 

Vad kostar det?

Månadskostnaden baseras på antal Mensomater (ofta lika många som antalet damtoaletter) och antalet kvinnliga medarbetare (och besökare). 

Den genomsnittliga förbrukningen beräknas till 6 menskydd per menstruerande och månad (under arbetstid). Uppdelningen mellan tamponger och bindor är 60/40 om du inte önskar något annat (eftersom fler använder tamponger). Vanligen handlar det om en eller ett par kronor per anställd menstruerande och dag.

Vad händer sen?

Du väljer om du vill ha leverans månadsvis eller kvartalsvis. Det är både billigare och miljövänligare att välja leverans kvartalsvis.

Mensomaterna kommer levererade med mensskydd och redo att användas. Du får också med stickers som visar att er arbetsplats erbjuder gratis mensskydd, samt en badge att använda på er hemsida (det var ju det där med attraktiv arbetsplats, som sagt. Skryt om det bra ni gör!)

 

Enklast är sedan att samma person som hanterar påfyllning av till exempel toalettpapper hanterar påfyllning av Mensomaten. Leverans kommer automatiskt, och skulle mensskydden ta slut innan en leverans kommit är det bara att beställa en extra leverans direkt från hemsidan.

Från 295 kr/månad

(exkl moms)

Beställ Mensomaten Fri

Har mensskydden tagit slut?

Åtgången av mensskydd kan ibland vara stor. Företag, organisationer eller skolor får ibland fler besökare än beräknat. Kontakta oss så löser vi det.

 

En förpackning påfyllning bas är 65 tamponger och 20 bindor. Välkommen att beställa de antal förpackningar du önskar.​

Mensomaten Certifiering

I en certifiering ingår:

  • Tre Mensomater inkl mensskydd med möjlighet att hänga på vägg eller placera på lämplig yta på toalett. 

 

  • Ekologiska mensskydd i form av tamponger och bindor i varierande storlek, utformning och märke, för att säkra upp olika preferenser.

  • Menscertifieringsom innebär föreläsningar om jämställdhet och mens på arbetsplatsen, coachning och handfast utbildning av chefer och HR-personal. Certifieringen innefattar att ert företag tillsammans med våra experter tar fram en process och plan för ert fortsatta arbete med jämställdhet på arbetsplatsen, samt hur ni kan använda ert arbete och er certifiering i er egen kommunikation för att maximera värdet.

  • Stickers att sätta upp vid toalettutrymmen

  • Elektronisk badge som visar att er arbetsplats är menscertifierad. Kan exempelvis användas på er webbplats, i era digitala kanaler och i rekrytering.

bottom of page